Išrugų koncentratas

Išrūgų baltymų koncentratas ( angliškai Whey Protein Concentrate ). Pirmasis filtravimas, kai išgaunami išrūgų baltymų milteliai, yra vadinamas ultrafiltravimu: naudojant slėgi per ąkytą membraną baltymai atskiriami nuo riebalų ir laktozės (pieno angliavandenio arba pieno cukraus). Tokiu būdu gaunama pagrindinė išrūgų baltymų medžiaga, kurios baltyminė koncentracija, priklausomai nuo filtravimo kartų, yra nuo 35% iki 85%. Dauguma miltelių savo sudėtyje turi 70-80% baltymų. IBK nėra gryniausias baltymas, nes jis mažai apdorotas, bet tai gana aukštos kokybės medžiaga; be to, jos sudėtyje yra ir nedidelis kiekis angliavandenių bei riebalų. Palankiai vertintina ir tai, kad ribojant išrūgų apdorojimą IBK lieka ir didžioji dalis išrūgų baltymų naudingų junginių. Taip pat šis koncentratas savo kaina esti prieinamesnis žmonėms, turintiems ribotas finansines galimybes – išrūgų izoliatas ir hidrolizatas yra brangesni.

Rašyk
Skambink