Dabartinės technologijos leidžia atskirti baltymą iš bet kokio augalo ar medžiagos turinčos baltymų, nustebtumėte sužinoję iš ko galima gaminti baltymus, pasaulyje egzistuoja daugybė įvairių baltymų rūšių tokių kaip: išrugų izoliatas, išrugų hidrolizatas, išrugų koncentratas, kalcio kazeinatas, kiaušinio baltymas, sojos baltymai, žirnių, pupų, kanapių, saulėgražų ir t...t.. Pačios populiariausios yra tik 3 formos, o visi kiti baltymai pagal situaciją ir asmeninį poreikį. Sportininkai mėgsta įvairiarūšį baltymą dėl jo plataus ir ilgo veikimo spektro, suvartojus porciją tokio baltymo, raumuo aprūpinamas reikalingomis aminorūgštimis iš karto ir dar keletas valandų po to, nes kiekvienoje porcijoje esančio baltymo skaidymosi laikas skirtingas.